I. Az épület bemutatása


A megépült társasházakban (2 különálló épület) pince, földszint + 2 szint, melyben összesen 10 db luxus kivitelű lakás, 7 db nagyméretű 5 db normálméretű teremgarázs beálló és 9 db tároló került kialakításra.

A társasházban a pinceszinten található parkolóktól a 2. emeletig működő személyfelvonó kerül beépítésre. Az emeleteken elhelyezkedő lakások mindegyikéhez erkély, illetve a legfelsőbb szinten tetőterasz és tetőkert tartozik.

A társasházban 80 m2-től 110 m2-ig kínálunk eladásra kertvárosi hangulatú, élhető, modern, lakásokat 3 szobás lakástól a 4 szobás családi otthonig minden igényt kiszolgálva.

A beruházó eddigi beruházásaihoz hasonló igényességgel, gondos tervezéssel, a funkcionalitás előtérbe helyezésével, magas szintű és minőségű kivitelezési hagyományait folytatva kínál otthonteremtési.lehetőséget.

Az alternatív energia-felhasználásával nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatosságra, ezért olyan luxuslakásokat épít fel innovatív megoldások alkalmazásával, mely által megfelel a XXI. század technikai kihívásainak és a maximális energia-hatékonyságnak.


II. Helyszín, környezet és infrastruktúra bemutatása

 „Budán lakni életstílus.”

A budai lakóövezet egyik legmagasabb presztízsű környékén kínálunk eladásra változatos kialakítású luxuslakásokat.

Az utca csendes, kertvárosi hangulata és jó elhelyezkedése, hatalmas, összefüggő zöld területeivel és hegyvidéki levegőjével méltán kedvence az exkluzív életvitel híveinek és ideális a nyugodt, zavartalan, kiegyensúlyozott élethez.

A II. kerület a budai oldal egyik legnépszerűbb, legdinamikusabban fejlődő kerülete mind a családosok, mind a fiatalabb lakáskeresők körében.

A környék az elmúlt években szinte teljesen megújult, azonban a számtalan új építésű projekt nem változtatta meg a városrész eredeti, kertvárosi jellegét, sőt csak tovább emelte színvonalát.

A tömegközlekedés kiváló, a telektől pár percre van a 91-es és 291-es buszok megállói, melyekkel könnyen elérhető a Nyugati pályaudvar vagy akár a Széll Kálmán tér.

A környék infrastruktúrája kiemelkedő, pár száz méteren belül találhatók óvodák, iskolák, bevásárlási lehetőségek.

Lakásaink alkalmasak CSOK igénybe vételére.


III. Milyen szerkezeti rendszerekből és anyagokból épül a ház?

A tervezett társasház vasbeton pillérvázas kialakítású, vasbeton lemez alappal, vasbeton merevítő falakkal, illetve tégla kitöltő falazattal készül.

A gépészeti áttörések a folyosó vonalára rendezettek, így biztosítva rugalmasságot a belső válaszfalak kialakítása számára.

A függőleges tartószerkezetet, monolit vasbeton pillérek, 20 és 25 cm-es vasbeton falak és 30 cm-es téglafalak alkotják, melyeket monolit vasbeton födémek zárnak le.

A homlokzaton kőporcelán és vakolat esetén is 12 cm kőzetgyapot hőszigetelés kerül.

A lakások körítő falai 30 cm vastag és a belső válaszfalai 10 cm vastag téglából lesznek felépítve.

A garázshelyek mindegyike rendelkezik elektromos autó töltési lehetőséggel.

A gépkocsi be és kihajtó rámpát, rendszámfelismerős technológiával választják le a közterülettől.

A pinceszint és földszint teremgarázsa, parkoló helyei és tárolói műgyanta burkolatúak, az előterek, lépcsőházak, kerámialap burkolatot kapnak, hozzá tartozó lábazat kialakítással.

A teraszokat üvegkorláttal zárják le.

Az építkezés során beépítendő termékeink, magas minőségű, első osztályú termékek.


Falszerkezetek:

- Homlokzati falak: Porotherm 30 klíma profi 30 cm vastag téglafal, helyenként vasbetonfal

- Belső válaszfalak: Prorotherm 10 N+F 10 cm vastag válaszfaltéglából kerülnek kialakításra

- Lakáselválasztó falak: Protherm 30 aku Z 30 cm vastag hang gátló téglafalfal helyenként betonfal, valamint a statikai tervek szerinti 16 cm vasbeton két oldalon 10-10 cm-es Ytong falazat.

- Lakás és folyosó elválasztó falak: Protherm 30 aku Z 30 cm vastag hang gátló téglafalfal helyenként betonfal, valamint a statikai tervek szerinti 16 cm vasbeton két oldalon 10-10 cm-es Ytong falazat.

- Liftakna fala: 20 cm vastag monolit vasbetonfal

- Födémszerkezet: Az épület összes födémje monolit vasbetonból készül. A közbenső födémek 25 cm-es vastagságúak. A teraszok alatt 20 cm-re csökken a födém vastagsága. Az épület zárófödémje 20 cm-es.

- Lépcső szerkezet: vasbetonlépcső


IV. Milyenek a lakások?

A lakások alaprajzai közül, az élhető 3 szobás lakástól a 4 szobás lakásokig válogathat.

A lakások túlnyomó többsége terasszal, loggiával vagy erkéllyel rendelkezik. Minden lakás kialakításánál fő szempont volt a környezetbarát technológiák alkalmazása, a fűtés-hűtés költség minimalizálása, viszont a mindennapi komfort érzet optimalizálása.


V. Milyenek a lakáson belüli anyagok, rendszerek?

Nyílászárók:

- Belső nyílászárók: furnér felületű, furatolt forgácslap betéttel, teli kivitelben, választható színekben – egyéb kivitel nem része az alap kínálatnak

- Homlokzati nyílászárók: Korszerű, hőszigetelt alumínium nyílászáró

- Lakásbejárati nyílászárók: több ponton záródó, kiemelés gátlóval, hang és tűz gátló tulajdonsággal rendelkező MABISZ által minősített ajtó


Burkolatok:

- Szobákban: szalagparketta szegélyléccel, többféle választható fa fajtában és színekben is (BEFAG)

- Fürdőszoba: kerámiapadló- és csempeburkolat választható színekben, burkolatmagasság: 2,00 m.., Atlas Concorde (Boost, Marvel Dreem , Arkshade családok). A dekorcsempék, dekorcsíkok, mozaikok egyéb csempe kiegészítő(k), és/vagy dekor elem(ek) nem része(i) az alap kínálatnak.

- WC: kerámiapadló- és csempeburkolat, burkolatmagasság, 2,00 m., Atlas Concorde (Boost, Marvel Dreem , Arkshade családok). A dekorcsempék, dekorcsíkok, mozaikok egyéb csempe kiegészítő(k), és/vagy dekor elem(ek) nem része(i) az alap kínálatnak.

- Konyha: kerámiapadló, lábazattal és csempeburkolat választható színekben, burkolatmagasság: 60 cm a konyhapultnál, az alsó és felső elemek között Atlas Concorde (Boost, Marvel Dreem , Arkshade családok). A dekorcsempék, dekorcsíkok, mozaikok egyéb csempe kiegészítő(k), és/vagy dekor elem(ek) nem része(i) az alap kínálatnak.

- Előtér: helyenként kerámiapadló-burkolat kerámialábazattal, helyenként szalagparketta – Eladó által megjelölve - Atlas Concorde (Boost, Marvel Dreem, Arkshade családok). A dekorcsempék, dekorcsíkok, mozaikok egyéb csempe kiegészítő(k), és/vagy dekor elem(ek) nem része(i) az alap kínálatnak vagy szalag parketta szegélyléccel, többféle választható fa fajtában és színekben

- Erkély, terasz, loggia: fagyálló lapburkolat, lábazattal Atlas Concorde (Legend család) nem választható!  (Eladó a változtatás jogát fenntartja)


Szaniterek, szerelvények:

- Mosdó: Villeroy & Boch Subway mosdó, Villeroy & Boch Subway alsószekrénnyel

- Mosdó csaptelep: króm színű, Grohe Cosmopolitan

- kád: Villeroy & Boch Loop & Friends akryl kád + kádláb + lefolyó (minden egyéb kádkiegészítő nem része az alapkínálatnak)

- kád csaptelep: króm színű, Grohe GRT 3000 Cosmopolitan kádcsaptelep + Grohe RSH Cosmopolitan 130 zuhanyszett

- zuhany: épített zuhany Vevő által kiválasztott hidegburkolatból + Geberit Cleanline padlóösszefolyóval

- zuhany-csaptelep: króm színű, Grohe GRT 3000 Cosmoplitan zuhanycsap 3 szett

- WC: fehér színű, Geberit Duofix szerelőelem + Geberit Duofresh modul + Geberit Sigma 20 nyomólap (szagelszívó funkcióval) + Villeroy & Boch Architektura kombipack WC (ülőkével)

- Konyhai csaptelep: króm színű, Grohe márkájú

- Konyhabútor: egyedi gyártású, magas fényű v. matt felületű komplett konyhabútor (alsó-felső elemekkel), választható frontszínnel és munkapult színnel valamint Mile típusú beépíthető konyhagépekkel (hűtő, főzőlap, sütő, páraelszívó, mosogatógép)  (Eladó a változtatás jogát fenntartja)


A falak felületképzése: fehér, diszperziós falfestés


A lakásokban, helyiségenként külön-külön szabályozható saját mennyezethűtő – fűtő rendszer van kialakítva, a fürdőszobában padlófűtéssel. A mennyezet hűtő – fűtő rendszer, sugárzó rendszer, amely fizikájának köszönhetően a fűtési és hűtési energiát sokkal hatékonyabb módon közvetíti, mint a hagyományos konvekciós rendszerek (radiátorok, fan-coil-ok, RVRk). A helyiségekben a fűtési üzemben alacsonyabb, hűtéskor magasabb levegő hőmérséklet mellett, magasabb hőkomfortot biztosít, így képes akár 25% energiát is megtakarítani. Nem mellékes plusz előnye a rendszernek, hogy nem látunk a lakásban radiátorokat (kivétel a fürdőszobai törölközőszárítós radiátor), így ezekkel nem kell számolni a lakás bebútorozása során. A mennyezethűtő – fűtő rendszer levegő hőszivattyús működtetésű. A fürdőszoba és a WC helyiségeinek szellőzése elszívásos rendszerű. A helyiségekbe telepített egyedi elszívók a lakások többségében az épületben több helyen kialakított gépészeti aknákba szerelt légcsatornákba kötnek be. Az elhasznált levegőt szállító légcsatornák gyűjtőcsöves rendszerei juttatják a szabadba az elszívott levegőt. A ventilátorok mindegyike beépített visszacsapó szeleppel rendelkezik, amely meggátolja a helyiségek közötti légmozgást. 


Elektromos szerelvények:

Szerelvények típusa: Gira márkájú,

Konnektorok elhelyezése:

20 négyzetméternél nagyobb szobákban: 6 db

20 négyzetméternél kisebb szobákban: 4 db

Konyha: 2 dupla, 1 szimpla a mosogatógéphez, tűzhelycsatlakozóhoz, 1 szimpla a hűtőnek, 1 szimpla a szagelszívónak

Fürdőszoba: 2 szimpla konnektor

Telefoncsatlakozó, illetve internet csatlakozó, a szobákba és a nappali szobába kerül kialakításra.

Kábeltelevíziós csatlakozáshoz szobánként 1 csatlakozó tartozik.


A házban video kaputelefon kerül kiépítésre, amely kétirányú kommunikációt biztosít a kapu és a hívott lakás között,  beszélgetés után a kapu a lakásból nyitható.


Egyéb kialakítások, megoldások:

- biztonsági üvegezés a homlokzati nyílászárókban

- minden nyílászáró redőnnyel és szúnyoghálóval van ellátva

- riasztónak és mozgásérzékelőknek a kiépítéshez szükséges előkészítés (védőcső + behúzó szál)

- szürkevíz a locsoláshoz

- elektromos töltő a garázsokhoz

- okos otthon